Dieumerci Ndongala tekent voor vier seizoenen bij AA Gent

Dieumerci Ndongala tekent voor vier seizoenen bij AA Gent

Dieumerci Ndongala verlaat Sporting Charleroi voor AA Gent, waar de rechterflankaanvaller een contract voor vier seizoenen ondertekende. Dat melden de Buffalo’s. De 25-jarige Ndongala kwam de voorbije twee seizoenen in actie voor Sporting Charleroi. Daarvoor speelde de eenmalige Congolese international voor het Luxemburgse Jeunesse Esch (2011-2013) en La Louvière (2013-2014). Zijn jeugdopleiding kreeg Ndongala bij FC Brussels en Standard.

Bij Charleroi kwam Ndongala in 83 wedstrijden in actie. Daarin vond hij 13 keer de weg naar de netten en gaf hij 11 assists. In 2014-2015 zorgde Ndongala er mee voor dat de Henegouwers zich voor het eerst voor Play-off I kwalificeerden. In de barrages om een ticket voor de Europa League tegen KV Mechelen maakte hij het beslissende doelpunt, waardoor Charleroi Europa in mocht.

“Ik ben echt fier dat ik voor Sporting Charleroi heb aangetreden, het was een voorrecht”, verklaarde Ndongala op Twitter. “Dat ik het zwart en wit heb mogen dragen en zoveel emoties heb mogen delen met die fantastische supporters, dat is onvergetelijk.”

bron: Belga