David Goffin is het elfde reekshoofd op Wimbledon

David Goffin is het elfde reekshoofd op Wimbledon

David Goffin begint als elfde reekshoofd aan Wimbledon, het derde grandslamtoernooi van het jaar. Dat maakte de organisatie bekend. Goffin, vorig jaar 16e reekshoofd, is het nummer 11 op de wereldranglijst. Hij staat voor de vijfde keer op de hoofdtabel van het Londense grastoernooi. In 2012 haalde de Luikenaar de derde ronde. In 2013 en 2014 moest hij telkens na een ronde inpakken. Vorig jaar strandde Goffin pas in de achtste finales.

Novak Djokovic, nummer 1 van de wereld en titelverdediger, is het eerste reekshoofd. Woensdagavond speelt Goffin op het demonstratietoernooi ‘The Boodles’ tegen de Serviër. De Schot Andy Murray is het tweede reekshoofd. De Zwitser Roger Federer, die het toernooi al zeven keer won, volgt als derde.

Bij de vrouwen is nummer één van de wereld Serena Williams het topreekshoofd. De Amerikaanse is zesvoudig winnares op de All England Club, ook vorig jaar mocht ze zegevieren. De Spaanse Garbine Muguruza is tweede op de plaatsingslijst. De Poolse Agnieszka Radwanska is het derde reekshoofd.

bron: Belga