Cristiano Ronaldo scoort als eerste op vier EK's

Cristiano Ronaldo is vandaag de eerste speler in de geschiedenis geworden die op vier EK's scoort. In de groepswedstrijd tegen Hongarije bracht de 31-jarige Portugees zijn land in de 50e minuut met een wereldgoal 2-2 langszij. Twaalf minuten later scoorde hij ook de 3-3. Zlatan Ibrahimovic krijgt nog de kans om het kunststukje van Ronaldo te evenaren. Net als Ronaldo scoorde Ibrahimovic al op de EK's van 2004, 2008 en 2012. Op dit EK staat hij nog droog. Vanavond treedt hij met Zweden tegen de Rode Duivels aan.

In totaal zit Ronaldo aan acht doelpunten op EK's. Alleen Michel Platini doet met negen stuks nog beter. De Fransman had daar slechts één EK (1984) voor nodig.

Ronaldo stond tegen Hongarije aan de aftrap van zijn 17e EK-wedstrijd. Daarmee werd hij alleen recordhouder. Voor de Franse verdediger Lilian Thuram en de Nederlandse doelman Edwin van der Sar eindigde het na 16 wedstrijden op de eindronde van een EK. De Italiaan Gianluigi Buffon, de Spanjaarden Andrés Iniesta en Cesc Fabregas en de Duitser Bastian Schweinsteiger, met hun land nog actief in de achtste finales van Euro 2016, zitten aan 15 stuks.

In de vorige groepswedstrijd, tegen Oostenrijk, was Ronaldo al Portugees recordinternational geworden. Met 129 caps doet hij nu twee beter dan de 127 interlands die Luis Figo tussen 1991 en 2006 speelde.