Het enige dat deze Chinees nodig heeft om af te vallen is een steen

Aan alle verschillende manieren om af te vallen zijn al heel wat boeken gewijd. Voor iemand die wil afvallen, wordt het dan ook steeds moeilijker om de bomen door het bos te zien. Een Chinees heeft daar misschien een oplossing voor: een erg eenvoudige en blijkbaar efficiënte manier om gewicht te verliezen.

Toen Cong Yan vier jaar geleden 115 kilogram woog, besloot hij er verandering in te brengen. Daarom maakt hij nu dagelijks een wandeling.  Gemiddeld legt hij zo anderhalve kilometer af, maar om extra calorieën te verbranden draagt de man een rotsblok van 40 kilogram op zijn hoofd. Zijn ongebruikelijke manier lijkt te werken, want volgens Cong verloor hij op één jaar tijd 30 kilogram.

“Aanvankelijk wou ik gewoon proberen bewegen, omdat het volgens mij gezonder is dan dieetpillen. En het werkte”, getuigt Cong aan CCTV. Eerst gebruikte hij rotsen die ongeveer 15 kilogram wogen, maar na verloop van tijd bouwde hij dat op naar een stenen van maar liefst 40 kilogram.

“Het is voor mij geen moeite om tot drie kilometer te stappen met een rots van 40 kilo op mijn hoofd”, aldus de man. Nu Cong heel wat gewicht kwijt is, wil hij de methode ook gebruiken om een wereldrecord te vestigen.

Stones are this Chinese man’s rocking routine to shed weight No slimming method is set in stone, and no man can…

Posted by CGTN on Tuesday, 21 June 2016

Foto Pixabay