Race Witte Huis – Man opgepakt die Donald Trump wilde vermoorden tijdens verkiezingsrally

Race Witte Huis - Man opgepakt die Donald Trump wilde vermoorden tijdens verkiezingsrally
Race Witte Huis - Man opgepakt die Donald Trump wilde vermoorden tijdens verkiezingsrally

In de Amerikaanse staat Nevada is maandag een man in beschuldiging gesteld die geprobeerd had om een wapen te stelen van een politieagent, om de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump te vermoorden in Las Vegas. Dat blijkt uit gerechtelijke documenten. Volgens een klacht die maandag werd ingediend bij de rechtbank van Nevada, had Michael Sanford op 18 juni geprobeerd om het wapen van een politieagent af te pakken bij een Trump-bijeenkomst un het Treasure Island Casino in Las Vegas, nadat hij eerst verklaarde dat hij een handtekenig van Trump probeerde te verkrijgen. Hij werd overmeesterd door de veiligheidsdiensten.
Sanford, die volgens mediaberichten 19 jaar is en een Brits rijbewijs bezit, vertelde tijdens zijn verhoor dat hij het wapen probeerde af te pakken omdat dat hem de gemakkelijkste manier leek om aan een wapen te geraken om Trump dood te schieten. Hij had het plan om Trump te doden al meer dan een jaar in zijn hoofd, en woonde sinds een half jaar in Hoboken, New Jersey.
Volgens de klacht, die werd ingediend door een agent van de Secret Service, “had Stanford ook verklaard dat hij op voorhand gepland had om naar Las Vegas te komen om Trump te doden”. Indien hij daar niet in slaagde in Las Vegas, zou hij opnieuw proberen tijdens een Trump-rally in Phoenix (Arizona). Hij had voor die bijeenkomst al een ticket gekocht. De man was zich er bovendien van bewust dat hij maar één of twee kogels zou kunnen afschieten alvorens neergeschoten te worden door de politie, zo blijkt nog uit de gerechtelijke documenten.
De politie bevestigde tot slot de verklaring van Sanford dat hij op 17 juni een schietbaan had bezocht om te oefenen met een 9-mm Glock pistool, “om te leren hoe hij zo’n wapen moest gebruiken”.

Bron: Belga