Marc Wilmots: “Wedstrijd van alles of niks tegen Zweden”

Marc Wilmots: "Wedstrijd van alles of niks tegen Zweden"

Marc Wilmots verwacht een erg moeilijke wedstrijd tegen Zweden. Dat zei de bondscoach van de Rode Duivels een dag voor de confrontatie tussen beide landen in de Allianz Riviera in Nice. “Mijn spelers moeten wakker zijn, het zal heel moeilijk zijn, dat weet ik zeker”, liet hij optekenen. “De derde groepswedstrijd is een match van alles of niks.” De Belgen hebben zoals bekend aan een punt genoeg om als tweede te eindigen in hun groep en naar de achtste finales door te stoten, maar Wilmots wil zijn spelers scherp houden. Een basiself heeft de bondscoach nog niet, daarvoor wacht hij eerst de laatste training van vanavond in de Allianz Riviera in Nice af. Met Moussa Dembélé en Yannick Carrasco – die allebei met de enkel sukkelen – heeft Wilmots immers nog twee spelers die onzeker zijn. “We wachten af en zien wel of ze de training volledig kunnen afwerken en of ze morgen een reactie ondervinden. Morgenvroeg hak ik samen met de medische staf de knoop door.”

De wedstrijd in Nice wordt vooral voor de Zweden erg speciaal. Vandaag kondigde sterspeler Zlatan Ibrahimovic immers aan dat hij het na het EK voor bekeken houdt als international. Winnen de Zweden niet van de Belgen, zit de internationale carrière van de 34-jarige spits er woensdagavond meteen op. “Dat Zlatan dat nu zegt, is geen verrassing. De match krijgt zo een emotionele context en de Zweden zullen alles geven, omdat het daarna mogelijk gedaan is. Daarna gaat het boek toe, Zlatan wil er ongetwijfeld nog een mooi laatste hoofdstuk aan toevoegen.”

De bondscoach weet hoe hij een topspits als Ibrahimovic uit de wedstrijd moet houden. “Door hoog te spelen. We moeten hem ver van ons doel houden. Als hij de bal in de middencirkel heeft, kan hij niet gevaarlijk zijn. Wij gaan het misschien lastig hebben met hem, maar Zweden zal het ook erg moeilijk krijgen met bijvoorbeeld Eden Hazard en Kevin De Bruyne. Speculeren op een punt doen we sowieso niet, we spelen ons eigen spel.”

bron: Belga