Israëlische militairen doden Palestijn op Westelijke Jordaanoever

Een Palestijn van 20 jaar werd dinsdag in de vroege ochtend gedood door Israëlische soldaten in de buurt van Beit Ur, een dorp op de Westelijke Jordaanoever. Twee anderen raakten ernstig gewond, zo delen ambtenaren van de Palestijnse veiligheidsdiensten mee.
Israëlische verbindingsofficieren meldden dat de soldaten het vuur openden op drie mannen die projectielen gooiden naar voertuigen die op een Israëlische weg reden, aldus de Palestijnse ambtenaren.
Het Israëlische leger zegt de omstandigheden van het incident te onderzoeken.
Volgens Israëlische media werden verschillende voertuigen beschadigd en raakten twee bestuurders lichtgewond door het gooien met stenen en flessen op de drukke Route 443.
De snelweg verbindt Jeruzalem met Tel Aviv en loopt ook enkele kilometers door de bezette Westelijke Jordaanoever.
Sinds 1 oktober kwamen bij geweld in de bezette Palestijnse gebieden, Jeruzalem en Israël 209 Palestijnen, 32 Israëli’s, twee Amerikanen, een Eritreeër en een Soedanees om het leven. De Israëlische autoriteiten zeggen dat de meeste Palestijnen gedood werden wegens anti-Israëlische aanvallen, of omdat ze ervan verdacht werden.
Maandag begroeven tientallen Palestijnen nog een jongeman, die volgens zijn familie het syndroom van Down had, die omkwam nadat hij tijdens confrontaties op de bezette Westelijke Jordaanoever geraakt werd door meerdere kogels van Israëlische soldaten.

Bron: Belga