Brussel torpedeert regularisatie zwart geld

Brussel torpedeert regularisatie zwart geld

“We trekken naar het Grondwettelijk Hof als het federaal parlement de nieuwe fiscale regularisatie goedkeurt”, zegt Guy Vanhengel (Open Vld). De Brusselse minister van Financiën gaat hiermee tegen zijn eigen partij in, schrijft De Standaard. Het federale parlement stemt donderdag in principe over een nieuwe regeling om zwart en grijs geld te witten. De Brusselse regering besloot echter om tegen de nieuwe regeling naar het Grondwettelijk Hof te trekken zodra ze goedgekeurd is, omdat het systeem niet rechtvaardig is voor Brussel.

De aanval van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is een forse streep door de rekening van de federale regering, die met de nieuwe fiscale regularisatie dit jaar nog 250 miljoen euro in het laatje wil krijgen. Een regeling die betwist wordt voor een rechtbank, verliest immers heel wat van haar aantrekkingskracht.

Vanhengel beseft dat hij een regeling aanvecht die zijn liberale partijgenoten federaal steunen. “Maar het is mijn plicht op te komen voor mijn eigen winkel.”

“Wij hebben echt alle mogelijke overleg gehad”, luidt het op het kabinet van federaal minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA). “Het is nu hoog tijd dat er gestemd wordt.”

bron: Belga