Geen explosieven gevonden na bommelding

Illustration picture shows a road closed by the police, during a bomb alert in the City2 shopping mall in the Rue Neuve - Nieuwstraat in the city center of Brussels on Tuesday 21 June 2016. BELGA PHOTO NICOLAS MAETERLINCK

Er is een verdachte opgepakt aan het winkelcentrum City 2 in Brussel. Hij had zelf de politie gebeld met de melding dat hij met een bommengordel voor het winkelcentrum stond, maar uiteindelijk bleek de man geen explosieven bij zich te hebben. Het zou gaan om het optreden van een onevenwichtige.

Vanmorgen werd bomalarm geslagen nadat de politie van een particulier de melding had gekregen van een “verdachte situatie” in de buurt van dit commercieel centrum, aldus de lokale politie. Er werd een veiligheidsperimeter ingesteld en de ontmijnongsdienst (DOVO) kwam ter plaatse.

Aan het winkelcentrum had de man iets bij wat mogelijk op een bommengordel lijkt. De gordel werd onderzocht door de ontmijningsdienst van het leger, maar uiteindelijk bleek die vals te zijn. Volgens een gerechtelijke bron zou de opgepakte verdachte een onevenwichtige zijn.

Foto Belga / N. Maeterlinck