UEFA was online spelbreker tijdens Rusland - Wales

Wales zette Rusland simpel opzij op de laatste speeldag van Groep B. Niet alleen voetballiefhebbers likten hier vingers en duimen bij af, ook grapjassen op Twitter konden zich uitleven bij de partij. Zij zorgden ervoor dat #WALRUS begon te trenden, maar UEFA probeerde roet in het eten te gooien.
door
Kevin
Leestijd 2 min.

Volgens de Europese voetbalbond was de juiste hashtag om over deze match te communiceren #RUSWAL. Aangezien Rusland werd aangeduid als thuisploeg, moesten zij logischerwijs eerst vermeld worden.

— UEFA EURO 2016 (@UEFAEURO) 20 juni 2016

Twittergebruikers konden dat maar moeilijk verkroppen en bleven volharden in het gebruik van #WALRUS, al was het niet altijd even duidelijk of ze over de wedstrijd wilden praten of over het zeezoogdier. Wereldwijd bleef #RUSWAL de dominante tag, maar in het Verenigd Koninkrijk werd de match besproken onder de noemer #WALRUS.

GOAL FOR WALES. GOAL FOR #WALRUS pic.twitter.com/m0MUpm3bdU

— innocent drinks (@innocent) 20 juni 2016

Honestly #WALRUS is the best hashtag of #Euro2016 thus far... pic.twitter.com/DIfatR90aE

— Jabberwocky (@Jabberwocky_7) 20 juni 2016

The official hashtag for @FAWales -Russia wasn't #WALRUS so in protest I drew Ramsey on a Walrus pic.twitter.com/DAfhX3iidl

— Poorly Drawn Arsenal (@cantdrawarsenal) 20 juni 2016

Zelfs Match of the Day, het befaamde voetbalprogramma van de BBC, keerde zich tegen UEFA en koos voor het zeezoogdier.

We know the official hashtag is #RUSWAL but we are using #WALRUS tonight... With us? https://t.co/dGOstCEt5M pic.twitter.com/rR25nwAlqP

— Match of the Day (@BBCMOTD) 20 juni 2016

 

Foto AFP / D. Reinhardt