Zo stemmen de Britse sterren in Brexit-referendum

Nog één dag voor de Britten zich in een referendum uitspreken over het lidmaatschap van het Verenigd Koninkrijk van de Europese Unie. Het standpunt van onderstaande beroemdheden kan daarbij een invloed hebben op de gewone burger.
door
Charlotte
Leestijd 1 min.

Tegen een 'Brexit'

David Beckham

De bekendste voetballer van Engeland pleit voor het Europese lidmaatschap. «Samen staan we sterk», verklaart Beckham, die al in meerdere Europese voetbalclubs heeft gespeeld, zoals Real Madrid en PSG.

Benedict Cumberbatch

‘Sherlock'-acteur Benedict Cumberbatch is één van de 250 ondergetekenden van een publieke brief die oproept tot een blijvend lidmaatschap. «Het Verendigd Koninkrijk is niet enkel sterker door deel uit te maken van Europa, maar ook inventiever en creatiever. Dat mondiale, creatieve succes zou enorm afgezwakt worden door een uitstap uit de Europese Unie», legt de brief uit.

Keira Knightley

De 31-jarige Oscar-winnares Keira Knightley, bekend voor haar rol in ‘Pride & Prejudice' en ‘Pirates of the Caribbean' heeft haar handtekening gezet onder diezelfde open brief. Ze neemt ook deel aan de campagne die onder de hashtag #DontFuckMyFuture jongeren probeert te overtuigen om tegen de Brexit te stemmen.

Emma Thompson

De 57-jarige actrice, onder meer bekend van ‘Love Actually' en de ‘Harry Potter'-films, verkondigt dat de Brexit een «dwaasheid» zou zijn. «We moeten de grenzen neerhalen, niet optrekken», aldus Thompson.

Voor een 'Brexit'

Sir Michael Caine

‘Alfred' uit de ‘Batman'-saga is openlijk voorstander van een uitstap van zijn land uit de Europese Unie. Volgens de 83-jarige acteur heeft de EU de vorm aangenomen van een «regering met volmachten die uit de hand loopt». «Tenzij er echte veranderingen komen, moeten we het op een lopen zetten», aldus de onderscheiden acteur.

Julian Fellowes

De scenarist van de historische televisiereeks ‘Downton Abbey' vergelijkt de EU zelfs met het autocratische bewind in het het Oostenrijks-Hongaarse Rijk.

John Cleese

'Monty Python'-acteur beschuldigt de bureaucraten ervan "elk spoor van democratische verantwoordelijkheid" te doen verdwijnen bij de EU.

Roger Daltrey

"Als het de geur heeft van een rat, dan is het waarschijnlijk een rat", declameert de zanger van The Who. "En laten we toegeven: Europa heeft een geurtje."