Premier Michel: “Situatie is onder controle”

Belgian Prime Minister Charles Michel pictured during a press conference after a Minister's council meeting of the federal government in Brussels, Thursday 09 June 2016. BELGA PHOTO BENOIT DOPPAGNE

“De situatie is op dit moment onder controle.” Dat heeft premier Charles Michel gezegd bij het verlaten van het federale crisiscentrum, dat samenzit over de situatie in de Brusselse Nieuwstraat.

“De veiligheidsdiensten blijven extreem waakzaam.” Meer info wilde de eerste minister niet kwijt. Het parket zal verder communiceren over de bommelding en de verdachte situatie aan het winkelcentrum City2 in de Brusselse Nieuwstraat.

De veiligheidsperimeter rond het winkelcentrum City2 is ondertussen opgeheven. Zo is de Kruidtuinlaan opnieuw open voor het verkeer en is de Nieuwstraat opnieuw toegankelijk voor voetgangers. De eerste winkels hebben daar ook hun deuren geopend.

Metrostation

Twee in- en uitgangen van het metrostation Rogier blijven beschikbaar, in totaal zes in- en uitgangen werden na het bomalarm voor City2 gesloten. Dat meldt de woordvoerster van vervoersmaatschappij MIVB.

De bussen rijden inmiddels weer normaal. Tussen 7.32 en 8.44 uur konden de bussen op de lijnen 58 en 61 de halte Rogier niet bedienen wegens de ingestelde veiligheidsmaatregelen.

Foto Belga / B. Doppagne