Amerikaans amusementspark Six Flags komt naar Saoedi-Arabië

Het Amerikaanse pretparkbedrijf Six Flags Entertainment Corp gaat uitbreiden naar Saoedi-Arabië. De komst van het attractiepark toont aan dat het conservatieve koninkrijk op het Arabisch Schiereiland een nieuwe koers heeft ingezet, zo schrijft De Volkskrant.
door
Charlotte
Leestijd 1 min.

"We zijn zeer vereerd de gelegenheid te krijgen om een partnerschap aan te gaan dat Six Flags naar het koninkrijk zal brengen", kondigde financieel directeur John Duffey aan op de Saoedische zender Arabiya TV. "Onze parken kunnen het entertainment bieden waar de Saoedi's naar streven."

Momenteel is de 30-jarige Saoedische prins Mohammed bin Salman op bezoek in de Verenide Staten, waar hij Six Flags-CEO James Reid-Anderson heeft ontmoet in het kader van ‘Vision 2030'. Dat is een reeks van ambitieuze hervormingsplannen die Saoedi-Arabië moeten voorbereiden op een toekomst met minder olie-inkomsten. Naast die grondige modernisering van de Saoedische economie, omvat Salmans toekomstvisie ook een sociaal-cultureel aspect.

De prins wil het leven in de Saoedische steden prettiger laten verlopen en de kunstwereld meer geld en ruimte bieden. "Wij beschouwen cultuur en entertainment als onmisbaar voor onze kwaliteit van leven", staat in Vison 2030 te lezen. "We zijn ons ervan bewust dat de culturele en vrijetijdsmogelijkheden die momenteel beschikbaar zijn, de groeiende aspiraties van onze burgers niet weerspiegelen."

Het is nog niet duidelijk of Six Flags attracties zal moeten aanpassen aan de zedennormen van het streng religieuze land, waar openbare ruimtes zijn gescheiden voor mannen en vrouwen.