Vliegtuig van Air Berlin veilig geland na bommelding

Vliegtuig van Air Berlin veilig geland na bommelding

Een vliegtuig van luchtvaartmaatschappij Air Berlin is zondagavond veilig geland in Hamburg nadat de politie een bommelding had binnengekregen over de Airbus A320. Het vliegtuig, dat op dat moment op weg was van München naar Hamburg, had 178 mensen aan boord, die allemaal ongedeerd bleven. De politie kreeg zondag rond 18.00 uur een bommelding binnen over het vliegtuig. Volgens de regionale krant Morgenpost zou een man anoniem in naam van het “islamitische kalifaat van Europa” gemeld hebben dat er een bom aan boord was van het vliegtuig, maar de politie wilde geen informatie geven over de melding die binnenkwam.
Het vliegtuig was om 17.35 uur in München opgestegen, en landde om 18.34 in Hamburg. De politie nam strikte veiligheidsmaatregelen en leidde het toestel bij de landing naar een aparte locatie. Het vliegverkeer boven Hamburg werd bovendien kort onderbroken, maar die onderbreking heeft “weinig invloed gehad op het vliegverkeer”, aldus een woordvoerder van de politie.
De politie controleerde na de landing de handbagage en de passagiers, en speurhonden doorzochten het vliegtuig. “We hebben de melding zeer ernstig genomen”, aldus Air Berlin-woordvoerster Theresa Krohn. Door het voorval werden enkele vluchten tussen Hamburg en Stuttgart geannuleerd.
Ondertussen is het vliegtuig opnieuw vrijgegeven door de politie, en zal het maandag opnieuw ingezet worden voor passagiersvluchten.

bron: Belga