UEFA legt Kroatië geldboete en ticketrestrictie op

UEFA legt Kroatië geldboete en ticketrestrictie op

De Europese Voetbalbond UEFA heeft de Kroatische Voetbalbond een boete van 100.000 euro en een verbod om tickets te verkopen aan geregistreerde hooligans opgelegd, wegens de ongeregeldheden met Kroatische supporters vrijdag in de groepswedstrijd tegen Tsjechië. Dat maakte de UEFA zopas bekend. De Disciplinaire Commissie van de UEFA startte enkele dagen geleden een onderzoek naar de ernstige ongeregeldheden met fans van Kroatië vrijdag tijdens het EK-duel met Tsjechië (2-2). De wedstrijd moest zelfs even worden onderbroken toen Kroaten vuurwerk op het veld gooiden en met elkaar op de vuist gingen.

De Kroatische Voetbalbond wees na de ongeregeldheden in Saint-Etienne meteen met een beschuldigende vinger naar de hooligans van Torcida, die verbonden zijn met eersteklasser Hajduk Split, maar die wasten hun handen in onschuld. Enkele uren voor die wedstrijd werd er een plan van het stadion van Saint-Etienne gepost op de Facebookpagina van Torcida. Ook voor de wedstrijd van dinsdag tegen Spanje worden er nieuwe ongeregeldheden verwacht met Kroatische supporters in het stadion van Bordeaux.

Ook tegen de Belgische Voetbalbond (KBVB) loopt er momenteel een disciplinaire procedure, wegens incidenten met Belgische supporters, zaterdag tijdens de wedstrijd tegen Ierland (3-0) in Bordeaux. De UEFA vervolgt de Belgische bond omdat supporters tijdens de wedstrijd in het stadion van Bordeaux vuurwerk hebben afgestoken en met voorwerpen gegooid hebben. Er ligt momenteel nog geen datum vast waarop de Disciplinaire Commissie van de UEFA de zaak zal behandelen.

bron: Belga