Svetlana Bolshakova bergt spikes definitief op

Svetlana Bolshakova bergt spikes definitief op

Svetlana Bolshakova zet op 31-jarige leeftijd een punt achter haar atletiekcarrière. Dat bevestigt de hink-stap-springster in een bericht op Facebook. Bolshakova, van oorsprong een Russische, is de Belgische recordhoudster in het hink-stap-springen met een sprong van 14m55. Die prestatie leverde ze op het EK van 2010 in Barcelona, waar ze brons won. Het was het sportieve hoogtepunt uit haar carrière. Ze kreeg er ook de Gouden Spike voor. Twee jaar later nam Bolshakova deel aan de Olympische Spelen in Londen, maar daar raakte ze niet door de kwalificaties.

De hink-stap-springster, die gehuwd is met hoogspringer Stijn Stroobants en in Zaventem woont, kende tijdens haar carrière heel wat pech met zware blessures aan onder meer de knie en de achillespezen.
Op haar Facebookpagina schrijft Bolshakova dat ze vorig weekend heeft besloten definitief een punt te zetten achter haar sportcarrière. Na de bevalling van haar zoontje en een nieuwe knieoperatie was ze opnieuw aan het trainen met het oog op deze zomer. Zo hoopte ze komend weekend te kunnen deelnemen aan het BK.

“Helaas! Op training liep ik een spierverrekking op in mijn hamstrings”, schrijft ze. “De hersteltijd bedraagt drie weken, waardoor een deelname aan wedstrijden voorlopig onmogelijk is. Vandaar mijn besluit om definitief te stoppen!”
“Het is voor mij bijzonder moeilijk om op zo een manier afscheid te moeten nemen van een sport die ik al 22 jaar beoefen”, legt Bolshakova uit. “Sport heeft mij zoveel gegeven en heeft van mij de persoon gemaakt die ik geworden ben. Ik heb dankzij deze sport onvergetelijke emoties beleefd! Ik kijk dan ook met een dankbaar en fier gevoel terug op mijn carrière. Het was wel vaak met vallen en opstaan, maar je weet pas hoe mooi het is op de top van een berg als je ook in het dal bent geweest. Ik ben altijd terug blijven vechten en heb nooit opgegeven. Hard werken wordt beloond, daar geloofde ik rotsvast in!”

Bolshakova bedankt verder haar entourage en besluit met een positieve boodschap. “Elk einde is ook weer een nieuw begin. Ik mag nu beginnen aan mijn nieuwe leven na de sport. Ik ga proberen om er evenveel van te genieten. Mijn grote liefde atletiek zal echter altijd een grote plaats behouden in mij hart.”

bron: Belga