Rusland speelt met rouwbanden tegen Wales

De Russische nationale elf werkt vanavond (21u) zijn laatste wedstrijd in groep B op het EK in Frankrijk af met rouwbanden, om de slachtoffers te herdenken van het bootongeluk op een meer in de Russische autonome deelrepubliek Karelië. De Europese Voetbalbond UEFA heeft toestemming gegeven om de rouwbanden te dragen, zo meldde nieuwsagentschap Itar-Tass maandag. Het noordwesten van Rusland werd afgelopen weekend geteisterd door een hevige storm. Op een meer in de Russische autonome deelrepubliek Karelië, nabij de Finse grens, werd een grote groep toeristen verrast door de storm. Er vielen veertien doden, onder wie dertien kinderen.

Een groep van 47 kinderen tussen 12 en 15 jaar oud waagde zich zaterdag met drie boten op het Syamozeromeer voor een rafting. De
toeristen waren voornamelijk afkomstig uit Moskou. De groep was naar verluidt niet geregistreerd bij de hulpdiensten en werd verrast door de storm, waarna de boten kapseisden. De hulpdiensten haalden veertien levenloze lichamen uit het water, de overige leden van de groep konden worden gered.

Rusland staat laatste in groep B en moet in het stadion van Toulouse winnen om nog een kans te maken in het toernooi te blijven. Wales heeft wellicht aan een gelijkspel genoeg om door te stoten naar de volgende ronde.

bron: Belga