Premier Michel ontmoet Israëlische president

Premier Michel ontmoet Israëlische president

Premier Charles Michel heeft op Hertoginnedal een ontmoeting gehad met de Israëlische president Reuven Rivlin, die momenteel op staatsbezoek in ons land is. Michel en Rivlin spraken onder meer over een versterkte samenwerking in de strijd tegen terrorisme en over het vredesproces in het Midden-Oosten.
“We willen onze samenwerking op veiligheidsvlak versterken. We willen een betere gegevensuitwisseling hebben, maar ook bekijken hoe we kunnen genieten van de ervaring die Israël heeft bij de beveiliging van bepaalde gevoelige sites”, zo legde premier Michel uit na afloop van het onderhoud.

Michel sprak met Rivlin voorts over een hervatting van de vredesonderhandelingen tussen Israël en de Palestijnse Autoriteit. Ook de bilaterale handelsrelaties kwamen ter sprake. België is de derde grootste handelspartner van Israël in Europa.

Michel drukte tenslotte ook de wil uit van de Belgische regering om antisemitisme te bestrijden. “We willen vechten tegen alle mogelijke vormen van antisemitisme”, aldus de regeringsleider. Rivlin sprak zijn waardering uit voor deze belofte en de samenwerking tussen beide landen.

bron: Belga