Minstens drie doden bij rellen tijdens protesten van leerkrachten in Mexico

Minstens drie doden bij rellen tijdens protesten van leerkrachten in Mexico

Tijdens een manifestatie van leerkrachten in Oaxaca, in het zuiden van Mexico, zijn bij rellen minstens drie doden gevallen. Dat meldt de BBC. Vijfenveertig anderen, onder wie verschillende politieagenten, raakten gewond. In Oaxaca werden vorige week twee belangrijke vakbondsleiders gearresteerd voor corruptie. Sindsdien blokkeren leden van de vakbond CNTE, die bekendstaat voor zijn radicale protestacties, verschillende straten in het zuiden van het land. Ze protesteren bovendien tegen een onderwijshervorming die in 2013 door president Enrique Pena Nieto werd ingevoerd.
Volgens de autoriteiten probeerde de politie de blokkades op te breken toen onbekenden het vuur openden en zo verwarring en chaos veroorzaakten. De politieagenten zouden ongewapend zijn geweest.
De vakbond verklaarde dat twee van de dodelijke slachtoffers een leerkracht en een leerling waren. Volgens onbevestigde mediaberichten zou ook een politieagent zijn omgekomen, al zijn er ook berichten over het overlijden van een journalist.

bron: Belga