Families van slachtoffers van treinongevallen bezoeken Kamer

Families van slachtoffers van treinongevallen bezoeken Kamer

Een tiental familieleden van slachtoffers van spoorwegongevallen is maandagnamiddag aanwezig in de commissie Infrastructuur, Verkeer en Openbare Bedrijven van de Kamer. Die commissie buigt zich over het treinongeval in Saint-Georges-sur-Meuse, waar op 5 juni drie personen het leven lieten bij een aanrijding tussen een passagierstrein met een goederentrein. Onder de aanwezige familieleden bevinden zich Robert de Geyter, de vader van de treinbestuurder die op 5 juni overleed, en Geneviève Isaac die bij de treinramp van Buizingen in 2010 haar ex-man en haar zoon verloor. Robert de Geyter verloor bij het recente treinongeval in het Luikse Saint-Georges-sur-Meuse zijn zoon. Met zijn komst naar de Kamercommissie, in het gezelschap van zijn drie kleinkinderen en zijn schoondochter, wil hij een voor de treinbestuurders veiliger Belgisch spoor vragen.

“Wij komen zien hoe de bestuurders zich nog gaan verantwoorden en willen het werk van de parlementairen nagaan”, verklaarde hij.
De families trokken naar de commissie “vooral om te luisteren naar wat de parlementairen gaan ondernemen, want wij kunnen niet tussenkomen”, preciseerde hij. In de commmissie mag het publiek zich inderdaad niet manifesteren.

bron: Belga