EK 2016 – Engelse bondscoach Roy Hodgson: “Iemand gaat hier voor boeten”

EK 2016 - Engelse bondscoach Roy Hodgson: "Iemand gaat hier voor boeten"

“Meer konden we echt niet doen”, reageerde de Engelse bondscoach Roy Hodgson na de 0-0 tegen Slovakije. “We hadden niet meer kunnen domineren. Vanaf de eerste minuut hebben we de Slovaken tegen hun doel gedrukt, maar het doelpunt wou maar niet vallen. Heel frustrerend. Iemand gaat hier binnenkort voor boeten, want op een dag vallen die doelpunten wel en dan is onze tegenstander de pineut.” “Vroeg of laat komt onze beloning en krijgt onze tegenstander een zware oplawaai. Het is een teleurstelling om tweede te worden in de groep. We hadden meer verdiend. Aan een eventuele kwartfinale tegen Frankrijk, wil ik nog niet denken. Eerst komt er nog een achtste finale. Daarin krijgen we wellicht een tegenstander die wel wil winnen. Kunnen we eens tonen dat we ook op de counter kunnen spelen. Dat we nu naar Nice moeten in plaats van naar Parijs, doet me niets. Het blijft een verplaatsing van één uur, of het nu met de bus of het vliegtuig is.”
“Ik weet dat het geen mooi voetbal was, maar het was voor ons heel belangrijk om dat ene punt te pakken”, gaf de Slovaakse bondscoach Jan Kozak toe. “Daar hebben we dan ook alles voor gedaan. We hebben trouwens ook niet de spelers om attractief voetbal te brengen. Dan moet je het dus anders oplossen.”
“Ik denk dat dit Engeland sterker is dan Wales. Voor het toernooi had ik gedacht dat we van Wales moesten winnen en tegen Rusland gelijk moesten spelen om vier punten te pakken. Het is helemaal anders uitgedraaid, maar die vier punten hebben we toch.”

.

bron: Belga