Daar is de (astronomische) zomer

Het is vandaag en vanavond zwaarbewolkt en er valt langdurig regen. Er waait een matige, aan zee een vrij krachtige wind uit het zuiden tot zuidwesten. De maxima bedragen 14 tot 17 graden. Komende nacht wordt het droog in het westen en later ook over het midden van het land. Elders kan nog af en toe motregen vallen. Lokaal ontstaat nevel of mist. Om 00.34 uur begint officieel de astronomische zomer. De minima bedragen 11 tot 15 graden.

Morgen is het eerst zwaarbewolkt. Later komt de zon af en toe tevoorschijn, maar er is ook kans op een bui. Er waait een zwakke tot matige zuidwestenwind. De maxima bedragen 16 tot 21 graden.

Woensdag zijn er perioden met zon, maar er is ook kans op een regen- of onweersbui bij zowat 26 graden. Donderdag wordt het nog iets warmer, maar er komen ook enkele stevige regen- en onweersbuien opzetten. Vrijdag zakt het kwik naar ongeveer 22 graden en ook dan komen verspreid regen- of onweersbuien voor. Tijdens het weekend is het wisselend bewolkt met enkele lokale buien bij zowat 21 graden.

bron: Belga