Cipiers in Andenne gaan morgen opnieuw aan de slag

Cipiers in Andenne gaan morgen opnieuw aan de slag

Ook de cipiers in de gevangenis van Andenne hebben beslist om morgen het werk te hervatten. Dat zegt een vakbondsman van de christelijke overheidsvakbond CSC aan persagentschap Belga. Er zijn na bijna acht weken staking meer en meer werkwilligen in de Brusselse en Waalse gevangenissen, stelt het Gevangeniswezen vast. Nu de cipiers in Andenne beslist hebben om morgen het werk te hervatten, blijft enkel in de gevangenissen van Jamioulx en Saint-Hubert de stakingsbereidheid groot.

In Lantin is ondertussen de helft van het personeel opnieuw aan de slag gegaan. “Dit maakt het mogelijk om bezoek toe te staan aan mensen in voorhechtenis en de veroordeelden kunnen douchen en telefoneren”, zegt Kathleen Van De Vijver, woordvoerster van het Gevangeniswezen. “Bovendien zijn de politie, brandweer en het leger hier niet meer nodig. Net zoals in de gevangenis van Vorst, waar momenteel al twee derde van de cipiers het werk hebben hervat.”

Volgens de laatste stand van zaken zijn de cipiers in Marche-en-Famenne, Hoei, Paifve, Dinant, Leuze-en-Hainaut, Doornik, Nijvel en Sint-Gillis opnieuw aan de slag in de gevangenis.

bron: Belga