Anderlechtmanager Van Holsbeeck: “Weiler was onze eerste keuze”

Anderlechtmanager Van Holsbeeck: "Weiler was onze eerste keuze"

RSC Anderlecht heeft op zijn trainingscomplex in Neerpede zijn nieuwe trainer René Weiler voorgesteld. De 42-jarige Zwitser komt over van de Duitse tweedeklasser Nürnberg en tekende een contract voor twee seizoenen bij paars-wit. Weiler had nog een contract voor een seizoen bij Nürnberg, maar Anderlecht slaagde er na lang onderhandelen in om hem naar Brussel te halen. “Weiler was de eerste met wie we gesproken hebben. Hij is onze eerste keuze. We volgen hem al enkele maanden en hebben meteen na het afgelopen seizoen contact met hem opgenomen”, deed manager Herman Van Holsbeeck zijn verhaal. “Omdat Nürnberg hem niet wilde laten gaan, hebben we andere pistes bewandeld. We zijn uiteindelijk heel blij en trots dat we Weiler toch kunnen voorstellen. Het is nu aan hem om al het goede dat we in hem zien te bewijzen.”

Weiler, ex-speler van Winterthur, Aarau, Servette Genève en FC Zürich, was eerder in eigen land als coach bij Winterthur, Sankt-Gallen, Schaffhausen en Aarau aan de slag. Met Nürnberg miste hij afgelopen seizoen maar net de promotie. “Dat maakte dat het moment gekomen was om hem naar Anderlecht te halen. Een trainer van zijn kaliber haal je niet weg uit de Bundesliga”, zei Van Holsbeeck.

Omwille van zijn enorme vechtlust voor de dug-out wordt hij in Duitsland vaak met Liverpool-coach Jürgen Klopp vergeleken. Ook zijn tactisch inzicht en zijn werk met jonge talenten wordt geroemd. “Hij is een jonge en ambitieuze trainer die discipline hoog in het vaandel draagt. Zijn profiel past bij de club. Weiler heeft de kwaliteit om jonge spelers beter te maken. Hij zal de identiteit van Anderlecht herstellen met aanvallend en attractief voetbal. We hebben gekozen voor een buitenlandse trainer, omdat we een andere cultuur wilden. Weiler is de juiste man op de juiste plaats”, zei de Anderlechtse teammanager.

bron: Belga