’s Werelds oudste profvoetballer is het scoren nog niet verleerd

Gabor Kiraly is de oudste speler die we op het EK kunnen aanschouwen, maar in vergelijking met Kazuyoshi Miura is de Hongaarse doelman nog een jonkie. De Japanse profvoetballer heeft dit weekend bovendien nog eens gescoord, op de gezegende leeftijd van 49 jaar. 

Hoewel ‘King Kazu’ de laatste jaren steeds meer geplaagd wordt door kwaaltjes en blessures, is hij nog steeds een gewaardeerde speler bij Yokohama. Dit weekend startte hij dan ook in de basis en scoorde hij de openingstreffer tegen FC Gifu na 22 minuten. “Ik ben oprecht dolgelukkig. Ik had al een goed gevoel tijdens de training  en dacht dat ik er vandaag eentje zou kunnen scoren”, aldus Miura volgens The Guardian.

Ondanks de inzet van de nestor van het Japanse voetbal, kon Yokohama FC de voorsprong niet vasthouden. Gifu ging aan de haal met de overwinning en dat trok Kazu zich persoonlijk aan. “De nederlaag is een tegenvaller. Eerlijk gezegd zou ik meer moeten scoren”, besluit Miura.

De aanvaller is momenteel bezig aan zijn 31ste seizoen als profvoetballer. De carrière van Miura begon in de jaren 80 bij het Braziliaanse Santos. Sindsdien speelde hij op vier verschillende continenten, voor ondere andere Dinamo Zagreb, Genoa en Sydney FC. Tegenwoordig ligt hij al tien jaar onder contract bij Yokohama FC, dat uitkomt in de Japanse tweede klasse.

 

BELGA / AFP