Zinnen van hoop aan de Brusselse Beurs keren terug in definitieve voetgangerszone

Zinnen van hoop aan de Brusselse Beurs keren terug in definitieve voetgangerszone

Verschillende boodschappen van liefde en hoop die na de aanslagen voor de Brusselse Beurs op de grond werden getekend of gelegd, zullen terugkeren in de definitieve voetgangerszone. Dat laat de woordvoerder van Brussels burgemeester Yvan Mayeur weten. “Verschillende zinnen van hoop en liefde die na de aanslagen in België voor de Beurs op de grond werden getekend of neergelegd zullen in de stenen van het Beursplein gegraveerd worden in de definitieve heraanleg van de voetgangerszone”, vertelt Fabrice Voogt, woordvoerder van Mayeur.
Er zal dus geen monument komen aan de Beurs, maar de boodschappen die de mensen er nalieten na de aanslagen, komen dus wel terug.

Op 20 mei werd het tapijt van bloemen, kaarsen, vlaggen, zinnen en wensen op papier, opgeruimd. Het Archief van de Stad Brussel verzamelde eerder wel al zoveel mogelijk van de vele hoopvolle boodschappen en maakte ook foto’s.
Drie maanden na de aanslagen komt er evenwel geen herdenkingsplechtigheid ter nagedachtenis van de slachtoffers van de terroristische aanslagen in België, laat het kabinet van burgemeester Mayeur weten.
Op 22 mei, twee maanden na de aanslagen, vond er nog een grote herdenkingsplechtigheid plaats in het Koninklijk Paleis waar de families van de slachtoffers en de hulpverleners samen met de Koninklijke familie en verschillende politici de aanslagen herdachten.

bron: Belga