WK motorcross – Gajser profiteert in Groot-Brittannië optimaal van opgave Febvre, Van Horebeek is zevende

WK motorcross - Gajser profiteert in Groot-Brittannië optimaal van opgave Febvre

Tim Gajser (Honda) heeft zondag de Grote Prijs motorcross van Groot-Brittannië op zijn naam geschreven, dat is de elfde manche in het wereldkampioenschap MXGP. De Sloveense WK-leider hield op Matterley Basin de Duitser Max Nagl (Husqvarna) en de Fransman Gautier Paulin (Honda) achter zich. Jérémy Van Horebeek (Yamaha), die in de tweede reeks na een val in de openingsronde alsnog naar de tiende plaats reed, was de beste Belg op de zevende plaats. Clément Desalle (Kawasaki), vierde in de tweede reeks, sloot de GP in Winchester af op de negende stek. Jens Getteman (KTM) werd na zijn opgave in reeks twee 21e. Kevin Strijbos moest omwille van een breukje aan de linkerhand forfait geven voor de GP van Groot-Brittannië. Ook de volgende manche in Italië (26 juni) moet de rijder van Suzuki aan zich voorbij laten gaan.
Door de opgave van Romain Febvre (Yamaha) ligt de weg naar de wereldtitel open voor Gajser, die in de WK-stand 74 punten meer heeft dan de Franse regerende wereldkampioen (408 punten). KTM-piloot Antonio Cairoli (405) kan volgende week in eigen land over Febvre naar de tweede plaats wippen. Van Horebeek (321) is zesde in de WK-stand, Strijbos (204) staat op de negende plaats. Desalle (170) rukte op naar de twaalfde stek. Getteman veroverde in de eerste reeks zijn eerste vijf WK-punten en staat op de 38e plaats.
In de MX2 ging de zege naar de Nederlandse WK-leider Jeffrey Herlings (KTM), die beide reeksen voor zijn rekening nam. De Fransman Dylan Ferrandis (Kawasaki) en de Let Pauls Jonass (KTM) mochten mee het podium op. Bryan Boulard (Kawasaki) tekende voor de 24e plaats, Nathan Renkens (KTM) werd 32e. In de stand staat Herlings met 547 punten soeverein aan de leiding. De Zwitser Jeremy Seewer (Suzuki) volgt al op 148 punten op de tweede plaats. Jonass (370 punten) is derde. Brent Van Doninck (Yamaha) is met 142 punten de beste Belg op de dertiende stek. Damon Graulus (Honda) en Jens Getteman (KTM), die beiden regelmatig rijden in de MXGP, staan respectievelijk op de 25e en 29e stek.

.

bron: Belga