Spanningen tijdens twee begrafenissen van slachtoffers schietpartij Orlando

Spanningen tijdens twee begrafenissen van slachtoffers schietpartij Orlando

Twee begrafenissen van de slachtoffers van de schietpartij in de homoclub in Orlando, Florida, zijn gisteren onrustig verlopen. Er was een incident met een bestuurder die door de rouwstoet wilde rijden en christelijke betogers en anti-homomanifestanten verstoorden een ceremonie. Dat schrijven Amerikaanse media. In Kissimmee, zo’n 30 kilometer ten zuiden van Orlando, raakten tijdens de begrafenis van Jean Carlos Mendez twee politieagenten lichtgewond. Een ongeduldige bestuurder probeerde er door de rouwstoet te rijden. Daarbij raakte hij de twee agenten op hun motor. Ze liggen in het ziekenhuis en hun toestand is stabiel, zegt de politie.

Het tweede incident vond plaats in het centrum van Orlando, tijdens de begrafenis van slachtoffer Christopher Leinonen. Een handvol manifestanten van de orthodoxe Westboro Baptist Church hield een stille protestwake van ongeveer een uur. Ze droegen borden met anti-homoteksten met zich mee. Er waren ook 200 “tegenbetogers” die de christelijke manifestanten tegenhielden. Zij droegen regenboogvlaggen.

De 29-jarige Omar Mateen doodde in de nacht van zaterdag op zondag in een homoclub in Orlando 49 mensen. Nog eens 53 mensen raakten gewond, vooraleer hij door de politie werd doodgeschoten.

bron: Belga