Schietpartij Orlando – LGTB-wapenclub ziet ledenaantal verdubbelen na schietpartij

Schietpartij Orlando - LGTB-wapenclub ziet ledenaantal verdubbelen na schietpartij

De Pink Pistols, een Amerikaanse nationale wapenclub voor homoseksuelen en lesbiennes, heeft na de schietpartij in een homoclub in Orlando (Florida) zijn ledenaantal zien verdubbelen. Dat schrijft de Amerikaanse nieuwszender NBC News zaterdag op zijn website. De club riep de leden van de LGTB-gemeenschap de dag na de aanval op een wapen in huis te nemen om zichzelf te kunnen verdedigen. In de stad Orlando, in Florida, doodde de 29-jarige Omar Mateen in de nacht van zaterdag op zondag in een homoclub 49 mensen. Nog eens 53 mensen raakten gewond, vooraleer hij door de politie werd doodgeschoten.
Volgens woordvoerster Gwendolyn Patton, die meent dat de LGBT-gemeenschap (LGBT: lesbian, gay, bisexual, and transgender, red.) haar recht om wapens te dragen, dat is opgenomen in het tweede amendement van de grondwet, moet gebruiken om zichzelf te verdedigen, is het aantal Pink Pistols-leden gestegen van zowat 1.500 voor de schietpartij op zondag naar 3.500 op maandag. In de loop van de week kwamen daar nog eens een duizendtal leden bij, wat het totale ledenaantal op ongeveer 4.500 brengt. Patton meldt dat er nooit meer interesse is geweest voor de wapenrechten binnen de LGBT-gemeenschap.
Pink Pistols werd opgericht in 2000 en werd geïnspireerd door auteur Jonathan Rauch, die homoseksuelen opriep om het Second Amendment te gebruiken om zich te beschermen tegen “gay-bashers”.
Volgens de FBI zijn elk jaar 1.600 haatmisdrijven gericht tegen leden van de LGBT-gemeenschap in de Verenigde Staten. De Pink Pistols vechten naar eigen zeggen terug tegen de daders van die misdaden. Volgens de groep zal het aantal aanvallen tegen leden van de gemeenschap namelijk dalen als mensen weten dat een groot deel van de LGBT’s mogelijk een wapen bij zich heeft.

bron: Belga