Rosberg verstevigt WK-leidersplaats met zege in Bakoe

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Duitser Nico Rosberg (Mercedes) heeft op het stratencircuit in de Azerbeidzjaanse hoofdstad Bakoe de Grote Prijs Formule 1 van Europa gewonnen, dat is de achtste WK-manche van het seizoen. Rosberg vertrok in de eerste editie in Azerbeidzjan van de GP van Europa van op de pole en gaf zijn leidersplaats tijdens de race niet meer uit handen. De WK-leider haalde het van zijn landgenoot Sebastian Vettel (Ferrari) en de Mexicaan Sergio Perez (Force India). Regerend wereldkampioen Lewis Hamilton (Mercedes) moest vrede nemen met de vijfde plaats, nadat hij op de tiende plaats gestart was. De Nederlander Max Verstappen finishte op de achtste plaats.

Met zijn vijfde overwinning van het seizoen verstevigde Rosberg zijn leidersplaats in het kampioenschap. Het was al wel van 1 mei geleden dat de Duitser nog eens mocht vieren. In de vorige twee GP's ging de zege telkens naar Hamilton.

De volgende Grote Prijs wordt op 3 juli in het Oostenrijkse Spielberg gereden. Vorig jaar was Nico Rosberg daar de beste.

bron: Belga