Ronde van Zwitserland – Wereldkampioen Peter Sagan opnieuw leider in WorldTour

Ronde van Zwitserland - Wereldkampioen Peter Sagan opnieuw leider in WorldTour

Wereldkampioen Peter Sagan (Tinkoff) heeft de leiding in de WorldTour heroverd. De 26-jarige Slovaak won afgelopen week twee etappes in de Ronde van Zwitserland en wipte zo opnieuw over de Spanjaard Alberto Contador. Sagan heeft nu zes puntjes voor op Contador. De Australiër Richie Porte is op 53 punten derde. De 22-jarige Colombiaan Miguel Angel Lopez (Astana) komt dankzij zijn zege in de Ronde van Zwitserland op de 29e plaats de WorldTour-ranking binnen. Zijn Spaanse runner-up Jon Izagirre (Movistar) maakte een mooie sprong van 21 naar 6.
Sep Vanmarcke moest één plaatsje prijsgeven. Met een twaalfde stek blijft hij beste Belg. Greg Van Avermaet (15e), Jurgen Roelandts (36e) en Tom Boonen (39e) zijn de andere Belgen in de top vijftig.
Voor het landenklassement had de Ronde van Zwitserland geen gevolgen. Spanje leidt nog altijd, voor Colombia, Frankrijk, Australië en België.
Bij de teams blijft Tinkoff koploper, voor Movistar. BMC wipte over Sky naar de derde plaats. Etixx – Quick-Step bleef status quo op vijf. Lotto Soudal zakte van veertien naar vijftien.

.

bron: Belga