Rode Duivels – Thomas Meunier wil ook tegen Zweden starten

Rode Duivels - Thomas Meunier wil ook tegen Zweden starten

Thomas Meunier verwacht dat hij na zijn uitstekende prestatie tegen Ierland ook tegen Zweden in de basiself van de Rode Duivels zal staan. De 24-jarige rechtsachter van Club Brugge speelde zaterdag een erg degelijke wedstrijd tegen de Ieren. Hij verdedigde secuur, kwam er af en toe gevaarlijk uit en zorgde met een gemeten voorzet voor de assist voor het kopbaldoelpunt van Axel Witsel. “Ik had eerder al gezegd dat ik de keuzes van de coach moeilijker wou maken. Ik vond mijn wedstrijd zeker niet slecht en hopelijk heb ik mijn kans gegrepen”, klonk het zondag na de oefensessie van de Duivels in Le Haillan. “Ik wist officieel pas de dag van de wedstrijd dat ik mocht starten, al had ik daarvoor al wel enkele positieve signalen opgevangen. Echt zenuwachtig was ik niet, maar ik speel niet bij Chelsea of Manchester City en speel zo’n grote matchen dus niet elke dag”, stelde Meunier, die na de partij een sms van de in Bordeaux aanwezige Michel Preud’homme kreeg. “Dat is hier nu sta is grotendeels zijn werk. Sinds zijn komst bij Club heb ik elke dag dingen bijgeleerd van hem.”
De voorbije wedstrijden werd vaak gesproken over de wankele defensie van de Duivels, maar tegen de Ieren stond die als een huis. “We speelden georganiseerd en geconcentreerd en waren heel aanwezig. Iemand als Thomas Vermaelen speelde ondanks zijn gebrek aan wedstrijdritme een uitstekende partij. Of de oplossing nu gevonden is? Om te bevestigen moeten we daarvoor eerst tegen een team spelen dat ons meer in de problemen brengt”.
Woensdag botsen de Belgen in hun derde groepswedstrijd op Zweden en ook dan verwacht Meunier opnieuw in de basis te staan. “Ik speel met veel vertrouwen, ben in topvorm en hoop op die tweede basisstek. Dat we met ene Zlatan Ibrahimovic te maken krijgen? Ik ben niet bang van hem. Hij heeft enorm veel charisma, maar op het veld is hij ook maar een voetballer”, klonk het.

bron: Belga