Rode Duivels - Dembélé twijfelachtig voor duel tegen Zweden, Hazard speelt met brace

door
Belga
Leestijd 1 min.

Mousa Dembélé is twijfelachtig voor de derde groepswedstrijd van de Rode Duivels op EURO2016 van woensdagavond (21u) in Nice tegen Zweden. Dat maakte KBVB-woordvoerder Pierre Cornez zondag bekend na de oefensessie van de Belgen. De middenvelder van Tottenham startte zaterdag in de basis tegen Ierland, maar blesseerde zich iets voor het uur en werd vervangen door Radja Nainggolan. Dembélé sukkelt met een enkelverstuiking, zijn aantreden tegen Zweden komt in het gedrang.

Ook Yannick Carrasco kwam niet ongeschonden uit de strijd. De winger van Atletico werd in de slotfase van de eerste helft tegen Ierland aangetrapt door Shane Long en werd in de tweede helft naar de kant gehaald. Ook hij sukkelt met de enkel, maar nam - net als Dembélé - wel deel aan de fietstraining van de basisploeg van eerder op de dag. Achter zijn naam staat er vooralsnog geen vraagteken voor de partij tegen de Zweden.

Eden Hazard tot slot blesseerde zich zaterdag aan de duim. Er is een ligament geraakt, maar de kapitein kan zeker in actie komen in Nice, hij speelt met een speciale brace.

bron: Belga