Marco Parolo wil met Italië ook scalp van Ierland

Marco Parolo wil met Italië ook scalp van Ierland

Hoewel Italië na zeges tegen België (2-0) en Zweden (1-0) al zeker is van winst in groep E, moet de Squadra ook in de laatste poulewedstrijd tegen Ierland voluitgaan. Dat vertelde althans middenvelder Marco Parolo in het Italiaanse basiskamp in Montpellier. “We moeten de concentratie hoog houden. Anders wordt het moeilijk om daarna weer in het juiste ritme te geraken”, dixit de Italiaan. “Als we de groep met 9 op 9 kunnen beëindigen, zou dat een nieuw bewijs zijn van de sterkte en het karakter van dit team”, vervolgde Parolo, die zowel tegen de Rode Duivels als tegen Zweden de 90 minuten volmaakte.
Volgens de centrale middenvelder van Lazio is het gebrek aan uitgesproken vedetten in het Italiaanse team geen groot probleem. “Iedereen brengt op het veld waar hij voor staat: veel lopen, techniek, agressiviteit. Dat wij geen grote sterren hebben, maar wel veel talent, kan voor ons ook een voordeel zijn. Daardoor kan de tegenstander zich niet op één speler alleen focussen.”

Italië treft Ierland woensdag om 21 uur in Rijsel. Op hetzelfde moment speelt België in Nice tegen Zweden. De Rode Duivels hebben genoeg aan een gelijkspel om als tweede door te stoten naar de achtste finales. Enkel als het team van Marc Wilmots verliest van Zweden én Ierland tegelijk van Italië wint, worden de Belgen laatste in hun poule en zijn ze uitgeschakeld.

bron: Belga