Engelse federatie verbindt lot van Hodgson aan resultaat op EK

Engelse federatie verbindt lot van Hodgson aan resultaat op EK

Of Roy Hodgson na het EK nog een toekomst heeft als bondscoach van Engeland, hangt af van het resultaat dat zijn team neerzet in Frankrijk. Dat heeft de voorzitter van de Engelse voetbalbond (FA) Greg Dyke gezegd aan BBC Radio. De 68-jarige Hodgson volgde in 2012 Fabio Capello op. Zijn contract loopt af op het einde van het EK. Hij kan een nieuwe verbintenis voorgeschoteld krijgen “als de ploeg succes boekt en goed speelt”, vertelde Dyke, die binnenkort zelf aftreedt.
“Laat het duidelijk zijn, als we de halve finales halen, mogen we van een succes spreken. Als we goed voetbal op de mat leggen maar jammer genoeg (in de kwartfinales, red) zouden verliezen tegen een sterke tegenstander of na penalty’s, dan hebben we iets om over te discussiëren.”

Engeland speelt maandagavond (21u) in Saint-Etienne tegen Slowakije. Na het 1-1 gelijkspel tegen Rusland en de 2-1 zege tegen Wales, volstaat een punt om door te stoten naar de achtste finales.
Engeland leidt met 4 punten voor Wales (3), Slowakije (3) en Rusland (1).

Twee jaar geleden overleefde Hodgson de vroege uitschakeling van Engeland op het WK in Brazilië. In een poule met Italië (1-2), Uruguay (1-2) en Costa Rica (0-0) haalden de Engelsen slechts 1 op 9.

bron: Belga