EK 2016 – Zweden traint zonder Ibrahimovic en Källström

EK 2016 - Zweden traint zonder Ibrahimovic en Källström

Steraanvaller Zlatan Ibrahimovic en middenvelder Kim Källström hebben niet deelgenomen aan de groepstraining van Zweden in Saint-Nazaire. Ze zijn niet geblesseerd maar kregen een individueel programma, zo verduidelijkte een teamwoordvoerder.
Zweden bereidt zich voor op het treffen van woensdag in Nice met de Rode Duivels. De winnaar van die partij stoot samen met groepslaureaat Italië door naar de achtste finales. Bij een gelijkspel is België tweede en zijn de Zweden afhankelijk van het resultaat van de Ieren tegen Italië om eventueel door te stoten als een beste derde. Hetzelfde geldt voor de Duivels bij een nederlaag.

Volgens bankzitter Pontus Jansson, centrale verdediger bij Torino, mag Zweden niet alle druk op de schouders van Ibrahimovic leggen. De vedette en aanvoerder van het team kon zowel tegen Ierland (1-1) als Italië (0-1) de weg naar de netten niet vinden.
“Natuurlijk moeten we proberen hem nog meer bij het spel te betrekken, maar dat mag niet onze enige focus zijn”, luidde het zondag voor de open training.

bron: Belga