EK 2016 – Kroatische hooligans hebben “nieuw project” voor wedstrijd tegen Spanje

EK 2016 - Kroatische hooligans hebben "nieuw project" voor wedstrijd tegen Spanje

Een plattegrond van het stadion van Bordeaux, pijlen in de richting van het veld en de vermelding van een “nieuw project”, allemaal gepost op Facebook door een groep Kroatische hooligans. Het zijn aanwijzingen dat ze na de problemen afgelopen vrijdag in Saint-Etienne nu ook de wedstrijd van dinsdag tegen Spanje willen verstoren. De post op de Facebookpagina “Torcida 1950”, een groep hooligans van eersteklasser Hajduk Split, kan niet op veel bijval rekenen. De reacties gaan van “Jullie zijn de schande van Kroatië” tot “Door hooligans zoals jullie, ben ik beschaamd om Kroaat te zijn”.
Samen met de rivalen van Bad Blue Boys (Dinamo Zagreb), is Torcida een van de zwaarste hooliganbendes van Kroatië.
De disciplinaire commissie van de UEFA is een onderzoek gestart naar de ernstige ongeregeldheden met fans van Kroatië vrijdag tijdens het EK-duel met Tsjechië (2-2). De wedstrijd moest zelfs even worden onderbroken toen Kroaten vuurwerk op het veld gooiden en met elkaar op de vuist gingen. De UEFA zal maandag de straf voor Kroatië bekendmaken.
De Kroatische voetbalbond wees na de ongeregeldheden in Saint-Etienne al meteen met een beschuldigende vinger naar de hooligans van Torcida, maar die wasten hun handen in onschuld. Enkele uren voor die wedstrijd werd er een plan van het stadion van Saint-Etienne gepost op de Facebookpagina van Torcida.

bron: Belga