EK 2016 – “Bij Spanje rust niemand op zijn lauweren”, benadrukt David Silva

EK 2016 - "Bij Spanje rust niemand op zijn lauweren"

Tweevoudig titelverdediger Spanje is met 6 op 6 uitstekend begonnen aan het EK in Frankrijk. Toch is dat voor La Roja geen reden om even wat gas terug te nemen, zo benadrukte David Silva zondag tijdens een permoment in Saint-Martin-de-Ré waar Spanje zijn tenten heeft opgeslagen.
“Hier is er niemand die op zijn lauweren rust. Op training geven wij ons allemaal 100 procent. Dat betekent dat elke speler zijn huidige niveau wil aanhouden. En dat is goed voor de ploeg. Als het niveau hoog is, kunnen we immers het toernooi winnen”, zo vertelde de aanvallende middenvelder van Manchester City.
Spanje pakte de Europese titel in 2008 en 2012 en begon met zeges tegen Tsjechië (1-0) en Turkije (3-0) ook foutloos aan het toernooi in Frankrijk. Dat het team van Vicente del Bosque steeds meer naar voor wordt geschoven als dé te kloppen ploeg, vindt Silva normaal. “In dit stadium is het vanzelfsprekend. Wij zijn de titelhouder en hebben de laatste twee EK’s gewonnen. Het is normaal dat men ons beschouwd als de favoriet. Maar de ploeg houdt de voetjes op de grond. We zijn rustig en hopen op de ingeslagen weg te kunnen verdergaan.”
Spanje speelt dinsdagavond in Bordeaux tegen Kroatië (4 ptn) om winst in groep D. Op hetzelfde moment neemt Tsjechië (1 punt) het in Lens op tegen Turkije (0 ptn).

bron: Belga