EK 2016 – Albanese tiener opgepakt die Belg zou hebben verwond met mes in Lyon

EK 2016 - Albanese tiener opgepakt die Belg zou hebben verwond met mes in Lyon
EK 2016 - Albanese tiener opgepakt die Belg zou hebben verwond met mes in Lyon

Een adolescent van Albanese nationaliteit is zaterdag opgepakt in het kader van het onderzoek naar de aanval in de fanzone in Lyon waarbij woensdag een Fransman en Belg lichtgewond zijn geraakt. Dat heeft een bron dicht bij het onderzoek gemeld. De aanvallers waren Albanese supporters die in het bezit waren van een mes. “Het gaat om een minderjarige die in beschuldiging is gesteld voor geweld met een wapen en hij is in voorhechtenis geplaatst”, aldus de bron, die informatie van de regionale krant Le Progrès bevestigt.
De verdachte, van wie de identiteit nog niet bekend is, wordt ervan verdacht de Belgische supporter te hebben aangevallen met een mes. De Belg raakte daarbij gewond aan zijn bil. De Fransman, die ook gewond raakte aan zijn bil, werd aangevallen door een andere dader.
De steekpartijen gebeurden aan het einde van de wedstrijd tussen Frankrijk en Albanië, toen “kwaadaardige” Albanese supporters volgens de politie Fransen aanvielen die de Marseillaise begonnen te zingen na de wedstrijd. In de fanzone in Lyon hadden zich zowat 16.000 supporters verzameld voor Frankrijk-Albanië.

Bron: Belga