Belgisch (EK-)feestje op Best Kept Secret festival

De tweede dag van het driedaagse Nederlandse alternatieve muziekfestival Best Kept Secret is zaterdag op een feestelijk Belgisch onderonsje uitgedraaid, na de EK-winst tegen Ierland die op groot scherm werd uitgezonden net buiten het festivalterrein. Duizenden landgenoten volgden er ’s namiddags de wedstrijd vooraleer over te gaan tot de muzikale orde van de dag. Dankzij het 3-0 resultaat kon de rest van de festivaldag duidelijk niet meer stuk, en ook het Nederlandse publiek vierde lustig mee. Nadat eerder al de combitickets uitverkocht waren, bleken ook de zaterdagtickets tot het allerlaatste exemplaar aan de man gebracht. Het festivalterrein op het domein van de Beekse Bergen nabij Tilburg was hier en daar dan wel herschapen tot een modderpoel, dat weerhield enkele tienduizenden muziekliefhebbers er niet van massaal af te zakken naar acts als indierockpioniers Dinosaur Jr., de Franse dreampopband Air en de Duyster-helden van Low. De over het algemeen ingetogen stijl van die bands stond dan wel enigszins in contrast met de uitbundigheid die ontstaan was door het Belgische EK-succes, net als de sporadische regenval kon dat de pret nauwelijks bederven.
De enige echte headliner was echter Editors, die recenter werk naadloos aan intussen tot festivalklassiekers uitgegroeide songs als “Papillon” en “No Sound But The Wind” breiden. Tom Smith en de zijnen sloten af met het verwachte vuurwerk, maar hadden op dat moment al bewezen ook zonder dat extraatje hun status te kunnen waarmaken.
Wie nadien de vermoeidheid van een lange voetbal- en festivaldag nog steeds niet voelde, kon nog verder de nacht in dansen bij het betere electronicawerk van onder meer Caribou en Roman Flügel. Zondag staan op de slotdag nog onder meer Jamie XX, Wilco en Band of Horses op het programma.

bron: Belga