WTA Birmingham – Madison Keys en Barbora Strycova strijden om titel

WTA Birmingham - Madison Keys en Barbora Strycova strijden om titel

De 21-jarige Amerikaanse Madison Keys (WTA-16) en de 30-jarige Tsjechische Barbora Strycova (WTA-30) strijden zondag om de titel in Birmingham. In de halve finales van het met 846.000 dollar gedoteerde grastoernooi worstelde zevende reekshoofd Keys zich zaterdag in 1 uur en 41 minuten voorbij het Spaanse zesde reekshoofd Carla Suarez Navarro (WTA-15). Strycova had eveneens drie sets nodig tegen de Amerikaanse Coco Vandeweghe (WTA-32), vorige week nog winnares in Rosmalen. De 2-6, 6-4, 6-3 stond na 2 uur en 9 minuten op het bord.
Keys heeft nog maar één WTA-toernooi op haar palmares. In 2014 won ze in Eastbourne, waar eveneens op gras gespeeld wordt. Dit jaar was ze al runner-up in Charleston en Rome. Ook Strycova gaat voor een tweede titel, na degene die ze in 2011 in Quebec veroverde. Zij verloor al vijf keer een WTA-finale. Twee jaar geleden overkwam dat haar al eens in Birmingham. Dit seizoen was ze verliezend finaliste in Dubai.
Keys speelde drie keer eerder tegen Strycova en trok twee keer aan het langste eind. Ze versloeg de Tsjechische dit jaar al in de tweede ronde in Madrid (6-3, 6-3) en in de kwartfinales in Rome (6-4, 4-6, 6-3), telkens op gravel.

.

bron: Belga