Weerbericht – Hopen op Rode Duivels om regenbuien te verjagen

Weerbericht - Hopen op Rode Duivels om regenbuien te verjagen

Vanmiddag is het wisselend tot zwaarbewolkt met soms regen of buien. Vooral over de zuidoostelijke landshelft kunnen de buien hevig zijn en is ook onweer mogelijk. Later wordt het droger over het westen van het land met enkele opklaringen. Er waait een zwakke tot matige, aan zee een vrij krachtige noordwestenwind, de maximumtemperaturen bedragen 14 tot 18 graden. Zaterdagavond en -nacht is het over de oostelijke helft van het land zwaarbewolkt en plaatselijk valt nog wat lichte regen. Elders is het droog met soms opklaringen. Er staat weinig wind. De minima schommelen tussen 8 en 12 graden.
Zondag blijft het droog. Er zijn wolkenvelden, die worden afgewisseld door zon. Er waait een zwakke veranderlijke wind bij temperaturen die kunnen klimmen tot 15 à 20 graden.

Maandag neemt de bewolking toe en later op de dag of ’s avonds kan hieruit wat lichte regen vallen. Dinsdag is het eerst grijs met kans op wat lichte regen. Later wordt het van het westen uit droog met opklaringen. Op beide dagen komt het kwik op zowat 21 graden uit.
Woensdag en in de tweede helft van de week is er geregeld zon maar de kans op een regen- of onweersbui neemt geleidelijk toe. De middagtemperatuur schommelt rond 25 graden. Vanaf vrijdag wordt het iets minder warm.

bron: Belga