Ster ZLM Toer – Sep Vanmarcke tankt vertrouwen voor het BK

Ster ZLM Toer - Sep Vanmarcke tankt vertrouwen voor het BK

Sep Vanmarcke (Team LottoNL-Jumbo) heeft met winst in de koninginnenrit in de Ster ZLM Toer zijn eerste zege van het seizoen beet. Hij is ook de nieuwe leider in het klassement. “Deze zege doet enorm veel deugd”, reageerde de 27-jarige West-Vkaming zaterdag. “Mijn voorjaar was heel goed, maar de overwinning ontbrak. Nu heb ik wel prijs.” “Het is geweldig mooi dat ik hier de zege pak. Ik win niet zo vaak, het was al bijna twee jaar geleden (ritzege Ronde van Alberta op 5 september 2014). Ik had nood aan nog eens een overwinning. Het team rijdt enorm sterk momenteel, er heerst een positieve vibe. Deze rit was iets te lastig voor onze sprinter Dylan Groenewegen, daarom hebben we een ander plan gemaakt. Een draaide goed uit. De hele ploeg heeft zich leeg gereden om dit tot stand te laten komen. Timo Roosen heeft zich op de laatste klim nog volledig opgeofferd en toen ben ik vlak voor het steilste gedeelte weggereden met Wout van Aert. Wij waren de sterkste twee. Ik wist dat ik goed gepositioneerd zat in de laatste bocht, maar ook dat het nog een eind was tot de streep. Het was lastig, maar ik win. Dit doet enorm veel deugd, zeker zo vlak voor het BK en de Tour. Dit geeft me wel vertrouwen voor het BK, dat ook op een lastig parkoers plaatsvindt.”
Vanmarcke is ook de nieuwe leider in het klassement, met vijf seconden voorsprong op Sean De Bie. Zondag eindigt de rit wellicht met een sprint. “Het zijn slechts enkele seconden voorsprong”, beseft Vanmarcke. “Maar het gaat voor De Bie wel lastig worden om die vijf seconden dicht te rijden. We rijden als team heel sterk deze week en zijn er klaar voor om de trui te verdedigen.”
“Er zijn nog 16 bonificatieseconden te verdienen zondag”, concludeerde ploegleider Nico Verhoeven. “De eindzege is dus nog niet binnen. We moeten als ploeg de strijd aangaan en heel alert zijn.”

.

bron: Belga