Ronde van Zwitserland – Jon Izagirre wint tijdrit, Miguel Angel Lopez in het geel

Ronde van Zwitserland - Jon Izagirre wint tijdrit

Jon Izagirre (Movistar) heeft zaterdag de achtste etappe in de 80e Ronde van Zwitserland (WorldTour) gewonnen. In een tijdrit over 16,9 kilometer was de Spanjaard in de straten van Davos 18 seconden sneller dan de Colombiaan Miguel Angel Lopez. De Zwitser Fabian Cancellara werd op 19 seconden derde. Lopez (Astana) is de nieuwe leider. De 22-jarige Colombiaan neemt het geel over van de Fransman Warren Barguil. Zondag start hij aan de slotrit met een voorsprong van 8 seconden op de Amerikaan Andrew Tanansky. Izagirre is op 16 seconden derde, Barguil op 18 seconden vierde. De Colombiaan Jarlinson Pantano heeft als vijfde al 52 seconden goed te maken.
Izagirre boekte zondag zijn derde zege van het seizoen. In april won hij de GP Indurain (1.1) en de proloog in de Ronde van Romandië (WT).
In de slotetappe, 117,7 kilometer lang, met start en aankomst in Davos, krijgen de renners nog twee cols van buiten categorie te verwerken. De aankomst is wel niet bergop. De top van de laatste col, de Flüelapass (12,9 kilometer aan 7,4 procent) ligt op 17,5 kilometer van de finish.

.

bron: Belga