Romelu Lukaku en Axel Witsel loodsen sterke Rode Duivels voorbij Ierland

De Rode Duivels hebben in hun tweede groepswedstrijd op het EK voetbal in Frankrijk een duidelijke 3-0 zege tegen Ierland geboekt (rust 0-0). De Belgen speelden een degelijke eerste en een uitstekende tweede helft in het Stade de Bordeaux, de doelpunten kwamen van Romelu Lukaku (48. en 70.) en Axel Witsel (61.). Na hun 0-2 nederlaag in hun openingsduel op EURO2016 tegen Italië was het meteen van moeten voor de Rode Duivels. De Belgen - met Meunier, Dembélé, Carrasco en Romelu Lukaku in de basis - waren heer en meester in de eerste helft maar konden de Ierse muur niet slopen. De beste kansen waren voor Hazard (schot over) en Alderweireld (kopbal van lijn gered), na de eerste helft stond de beginscore echter nog steeds op het bord.

Na de pauze liep het een pak vlotter. De Bruyne bediende na een snelle counter Lukaku en die trapte het leer perfect in de benedenhoek: 1-0 na 48 minuten. Dertien minuten later verdubbelden de Rode Duivels hun voorsprong, het was Axel Witsel die een gemeten voorzet van Meunier tegen de touwen kopte (61.). Nog eens negen minuten later counterden Hazard en ploegmaats messcherp. De kapitein bediende Lukaku, die zijn tweede van de namiddag beheerst in doel schoof.

Dankzij hun driepunter wippen de Duivels naar de tweede plaats in de stand in groep E. Italië leidt met zes op zes, dan volgen België (3), Zweden (1), en Ierland (1). Woensdagavond (om 21u in Nice) spelen de Belgen hun derde en laatste duel in groep E, dan is het Zweden van Zlatan Ibrahimovic de opponent. De top twee en de beste vier derdes (van de zes groepen) mogen naar de achtste finales, België heeft aan een gelijkspel tegen Zweden genoeg om als tweede te eindigen.