Poema valt jongetje aan in Colorado, moeder bevrijdt zoontje

In de Amerikaanse staat Colorado heeft een poema een jongetje aangevallen. Zijn moeder kwam tussenbeide en kon haar 5-jarig zoontje uit de klauwen van het roofdier redden. De jongen is zwaargewond. Dat meldt de Amerikaanse politie zaterdag. De feiten vonden vrijdagavond plaats. De jongen speelde samen met zijn broertje in de tuin van het gezin in de buurt van het dorp Aspen, in de Rocky Mountains. De moeder werd opgeschrikt door geroep en zag dat haar zoon in de tuin in de klauwen van de poema zat. “Ze is onmiddellijk in de tuin gelopen en heeft het kind uit de klauwen van het dier gehaald”, zegt de plaatselijke sheriff. Een boswachter schoot later de poema dood.
Het jongetje liep zware verwondingen op, onder meer aan het gezicht, de hals en de schedel. Hij ligt in het ziekenhuis, zijn toestand is stabiel. De moeder is lichtgewond, onder meer aan haar armen en benen.
De VS hebben de voorbije weken diverse incidenten met wilde dieren gekend. In de Zoo van Cincinnati viel eind mei een 3-jarige jongen in een zone met gorilla’s. Een zilverrug werd doodgeschoten. In Orlando, Florida, werd eerder deze week een 2-jarig jongetje aangevallen door een krokodil. De jongen verbleef met zijn familie in een hotel van Disney World toen hij werd aangevallen door de krokodil. Zijn vader sprong nog in het water, maar slaagde er niet om zijn zoon los te krijgen.

Bron: Belga