Iedereen mag pakjes bpost vervoeren

Bpost lanceert volgende week het online deelplatform Bringer. Met dit nieuwe systeem kan iedereen tegen vergoeding pakjes vervoeren en afleveren voor bpost. Bpost haalde daarvoor de mosterd bij diensten zoals Uber en Airbnb. Dat schrijven de Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg en Het Nieuwsblad zaterdag. Op het platform kan een privépersoon melden dat hij een pakje wil versturen. Vervolgens kan iedereen die dat wil zich via hetzelfde platform aanmelden om dat pakje te vervoeren, tegen vergoeding. Het bedrag is afhankelijk van de afstand, het gewicht en de omvang van het pakje en het type van goed dat men moet vervoeren.
De prijs zal hoger liggen dan wanneer men het pakje verstuurt via de klassieke, maar tragere pakjesdienst van bpost. Maar het is wel goedkoper dan het pakje te laten brengen door een snelle koerierdienst. De afrekening gebeurt tussen klant en vervoerder via het deelplatform Bringer, met een kleine commissie voor bpost.
In een eerste fase gaat het om een proefproject in het Antwerpse. Als dat succesvol is, wordt het later uitgerold over het hele land.

bron: Belga