EK 2016 – Reacties na IJsland-Hongarije

EK 2016 - Reacties na IJsland-Hongarije

IJsland en Hongarije hebben op de tweede speeldag in Groep F op het EK voetbal in Frankrijk 1-1 gelijkgespeeld. De IJslanders kwamen net voor rust op voorsprong via een penalty van Sigurdsson. Twee minuten voor affluiten bezorgde Saevarsson de Hongaren met een owngoal in extremis nog een punt.
Bij de Hongaren werd dat punt gevierd als een overwinning, al zag bondscoach Bernd Storck in dat het geleverde spel niet grandioos was: “We waren niet nauwkeurig genoeg. We domineerden de partij maar we kwamen niet tot zuivere kansen en de Ijslanders hebben goed verdedigd. Ik zou mijn team willen feliciteren met hun inzet, ze hebben nooit opgegeven.” “Nu moeten we nog het reslutaat van de wedstrijd tussen Portugal en Oostenrijk afwachten om te zien waar we staan”, besloot Storck.
De IJslanders, die dankzij een overwinning aan de leiding konden komen, waren zwaar ontgoocheld. “Het was heel stil in de kleedkamer”, reageerde bondscoach Hallgrimsson. “We stonden op vijf minuten van een overwinning, maar we zijn er niet in geslaagd de match op een mooie manier af te sluiten. We moesten wat kalmer blijven aan de bal”, reageerde man van de match Kolbeinn Sigthorsson. “Maar we zijn nog steeds niet uitgeteld, we moeten blijven vechten en positief blijven. We kijken nog steeds met veel vertrouwen uit naar de volgende wedstrijd”, bleef Sigthorsson hoopvol.

bron: Belga