Copa America – Colombia naar halve finales

Copa America - Colombia naar halve finales

Colombia heeft zich vrijdag in het Amerikaanse East Rutherford geplaatst voor de halve finales van de Copa America Centenario. In het MetLife Stadium zagen bijna 80.000 toeschouwers in de kwartfinale tegen buurland Peru na 90 en 120 minuten nog steeds 0-0 op het scorebord staan, waardoor een strafschoppenreeks voor de beslissing moest zorgen. Daarin toonden de Colombianen zich koelbloediger. Aanvoerder James Rodriguez, Juan Cuadrado, Dayro Moreno en Sébastian Perez troffen raak, terwijl doelman David Ospina redding bracht op de elfmeters van Miguel Trauco en Christian Cueva (4-2). Eerder had Ospina in de toegevoegde tijd met een sublieme redding op een kopbal van Christian Ramos al de Colombiaanse meubelen gered. Bij Colombia speelde Carlos Bacca (AC Milan, ex-Club Brugge) de hele wedstrijd in de aanval.
Voor de ‘Cafeteros’ is het de eerste keer sinds 2004 dat ze op de Copa America kunnen doorstoten naar de halve finales. In 2011 en in 2015 werden ze op het Amerikaanse landentoernooi telkens uitgeschakeld in de kwartfinales. Ook op het WK van twee jaar geleden was dat het eindstation.
In de halve finales nemen ze het woensdag op tegen de winnaar van het duel tussen ploeg in vorm Mexico en titelverdediger Chili. In de andere halve finale staan de Verenigde Staten tegenover de winnaar van het duel tussen Argentinië en Venezuela. Bij ‘La Albiceleste’ zou smaakmaker Lionel Messi voor het eerst dit toernooi aan de aftrap verschijnen. De draaischijf van FC Barcelona ondervindt nog wat hinder van een rugblessure en werd tot nu toe vooral gespaard door bondscoach Gerardo Martino. In de groepsfase kwam ‘La Pulga’ niet verder dan twee invalbeurten. Tegen Panama had hij echter slechts een halfuur nodig om drie keer de weg naar doel te vinden.

bron: Belga