Zes Russische hooligans opgepakt in Keulen

In de westelijke Duitse stad Keulen zijn zes Russische hooligans opgepakt na een aanval op Spaanse toeristen, zo heeft een woordvoerster van de politie vrijdagmorgen bekendgemaakt. De Russen waren wellicht op terugweg van het EK Voetbal in Marseille, want in hun tassen zijn tickets voor de match Engeland-Rusland van vorige zaterdag gevonden. Ze vielen bij een stop in Keulen, waar ze vandaag/vrijdag het vliegtuig zouden nemen, op een “extreem agressieve en brutale” manier twee Spaanse toeristen en hun begeleidster aan. De aanvallers, tussen 26 en 30 jaar oud, sloegen en schopten zodanig dat een van de Spanjaarden ernstig gewond raakte.

De Spanjaarden hadden in de Domstad zelfklevers van een linkse beweging uitgedeeld. De Russen zouden deel uitmaken van een extremistische Russische groep. De Duitse autoriteiten klaren nu, in samenwerking met de Fransen, uit of de Russen daadwerkelijk in Marseille zijn geweest, al dan niet waren uitgewezen en of zij al of niet betrokken waren geweest bij de zware rellen in Marseille waarbij 53 mensen gewond zijn geraakt.

In Frankrijk hebben drie Russische “supporters” donderdagavond één tot twee jaar cel gekregen voor het geweld in Marseille. Twintig anderen worden uitgewezen.

bron: Belga